MEZONITI

UVOD

Mesotrax Tim Hrvatska vam predstavlja Mesotrax mezoniti! 

Mesotrax mezoniti su inovativna, nekirurška i minimalno invazivna metoda za rejuvenaciju i lifting lica i tijela. Mezoniti imaju učinak ojačavanja i podizanja tkiva lica i tijela, te uspješno rješavaju gubitak kontura lica. Uz tretman Mezonitima postižemo lifting efekt bez odlaska pod „nož“.

POMLADITE SE BRZO – SIGURNO – BEZ OŽILJAKA – BEZ BOLA

Nakon aplikacije mezoniti pomoću posebnih autraumatskih iglica u odgovarajući sloj kože, mezoniti ostaju fiksirane u tkivu gdje stimuliraju svojom razgradnjom u razdoblju od šest do osam mjeseci reparacijske i regeneracijske procese, i rade strukturnu potporu, dok okolno tkivo djeluje kao podrška nitima održavajući postignuti lifting efekt. Nakon razgradnje, rezultati liftinga su i dalje postojani i traju od jedne do dvije godine.

Konac od kojeg su građene mezoniti je materijal (PDS) polidioksanon, koji se desetljećima koristi u kirurgiji. Zbog antibakterijskih i antialergijskih djelovanja, mezoniti su siguran tretman ukoliko ga izvodi Mesotrax licencirani stručnjak.

 1. Stimuliraju proizvodnju novog kolagena (protein odgovoran za čvrstoću i zategnutost kože)
 2. Stimuliraju sintezu elastina ( zaduženog za elastičnost kože)
 3. Stimulira prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline (efekt hidratacije)

proizvodnja novog kolagena, sinteza elastina, efekt hidratacije

Mesotrax mezoniti dolaze iz Južne Koreje. Ova zemlja danas, prijestolnica je najpoznatijih svjetskih kozmetičkih brendova i najprestižnijih dostignuća iz područja estetske kirurgije. Koreanska koža poznata je po svojoj besprijekornosti cijeli životni vijek, dugoročno ju održavaju svježom i mladolikom. Razlika korejske u odnosu na zapadnjačke beauty rituale je u preparativnoj kozmetici. Epidemija ljepote u Koreji radi na tome da svi izgledaju dobro bez šminke. Čišćenje kože njima je važno, no još važnije je održavati kožu hidratiziranom. Suha, siva i dehidrirana koža neprivlačna je i stara. Upravo su zato mezoniti kao jedan od tretmana koji prkosi starenju i dehidraciji uvedeni u praksu.

Mesotrax mezoniti jedini u estetskoj medicini uz učinak zatezanja kože, mogu kožu obnoviti iznutra. Metoda su za oblikovanje lica, pomlađivanje i regeneraciju kože, te predstavljaju budućnost u prevenciji starenja iz razloga njihovog djelovanja na unutarnji sloj kože u kojem se upravo i događaju procesi gubitka hijalurona i kolagena, kao glavnih uzročnika nastanka bora i opuštenosti kože. Upravo je STVARANJE NOVOG KOLAGENA, odnosno potporne mreže jedan od ključnih elemenata anti-aging procesa MESOTRAX MEZONITI.

Redovitom upotrebom mezoniti koža postaje svježija, zategnutija i čvršća, a bore postaju manje uočljive ili potpuno nestaju. Mezonitima prolongiramo starenje kože na prirodan način, bez kirurškog reza.

Dvije su bitne odrednice naše MESOTRAX priče:

 1. Realna očekivanja
 2. Mesotrax licencirani stručnjak koji primjenjuje Mesotrax materijal

TRETMAN

Mesotrax licencirani liječnik obaviti će s Vama konzultacije prije tretmana, kako bi utvrdio vaše želje i potrebe, te dao svoje stručno mišljenje.

Tretman mezoniti je minimalno bolan. Uglavnom se radi uz prethodnu aplikaciju anestetske kreme, a kod osjetljivijih pacijenata i kod potrebe za većim korekcijama može se dati lokalna anestezija (kao kod zubara). Nakon klasične dezinfekcije kože lica, mezoniti se postavljaju tako da čine mrežu. Rezultati su odmah vidljivi, dok se maksimalni učinak vidi nakon jedan do dva mjeseca. Razgradnjom mezoniti na mjestima formirane mreže proizvodi se novi kolagen (kolagena mreža), čiji je rezultat regenerirana koža s izrazitim poboljšanjem njene kompletne strukture i kvalitete.

Vrijeme trajanja same aplikacije varira, zavisno o regiji i broju mezoniti. Optimalno vrijeme trajanja zahvata je od 30 – 60 minuta.

Odmah po aplikaciji pacijent osjeća blago zatezanje u području tretirane regije. Crvenilo se većinom javlja kao nuspojava, dok vrlo rijetke pojave manjih otoka i neravnina ne remete svakodnevne aktivnosti pacijenta i nestaju za nekoliko dana.

Licencirani liječnik će nakon tretmana odrediti datum prve kontrole, savjetovati Vas da pažljivo čistite lice, nježno nanosite make up, izbjegavajte sunčanje i solarij, tretmane lica, saune i kupelji, te sportske aktivnosti otprilike tjedan nakon tretmana.

 


 INDIKACIJE

Mesotrax mezonitima moguće je tretirati:

 • nazolabijalne bore i obraze
 • jaw line, marionetske bore, nadusnice
 • podbradak, vrat i dekolte
 • čelo, bore između obrva, podići obrve

 

Na tijelu:

 

 • koža koljena, nadlaktice, natkoljenice
 • koža trbuha

 

 

indikacije